Skapa en ombonad stil i ditt sovrum

Även om köket är hemmets hjärta, så är sovrummet även det ett mycket viktigt rum! Det gäller att styla det på ett sätt, så att du dels trivs att vistas där, dels kan sova gott varje natt samt att det gärna får vara både exklusivt och mysigt.

Det som de allra flesta vill, det är att ha ett sovrum där det finns ett lugn samt en hög myskänsla. I detta rum är det ju tanken att man ska kunna varva ner och ladda batterierna. Om du känner att det är dags att göra något åt ditt sovrum, ta del av våra goda råd för inredning och våra tips på hur du skapar en ombonad stil i ditt sovrum.

Lager på lager

Det som är en central del i sovrummet, det är sängen. För att göra den så ombonad som möjligt, satsa på att använda dig av sängkläder, kuddar och överkast. Du kan med fördel ha kuddar i olika storlekar, samt satsa på att ha lakan, påslakan och örngott i material du gillar. Avsluta gärna med ett snyggt överkast på sängen, eller en pläd.

Välja gardiner

Att välja rätt gardiner till sovrummet är viktigt. Du kan satsa på att ha det du gillar. Det är fint med skira gardiner som släpper in dagsljuset till exempel, men även snyggt med tunga tyger med vacker drapering. Eller har du behov av totalt mörker när du sover? Satsa då på en mörkläggningsgardin.

Sätt rätt stämning med belysning

Även om en taklampa är praktisk, så ger det sällan rätt stämning i sovrummet. Du bör se till att ha olika sorters belysning i detta rum. Bland annat kan du satsa på sänglampor så väl som att ha fönsterlampor. Ett bra riktmärke att gå efter, det är att du ska ha fem till nio ljuskällor i alla dina rum!

Satsa på rätt sorts matta

Vad du har på golvet i ditt sovrum kan göra mycket för detta rum. Ett tips är att satsa på att ha en snygg matta vid sängens fotända. Låt den vara lika bred som sängen eller bredare. Du kan även ha en stor matta under hela sängen. Ett annat smart tips annars är att lägga in en heltäckningsmatta. Dagens heltäckningsmattor är något helt annat än de som var populära under 70-talet.

Fint med sänghimmel

Något många har i sina barns rum, det är en sänghimmel, men det passar faktiskt lika bra in i ditt eget sovrum. Det finns idag många olika varianter av sådana att välja mellan och det ger ditt sovrum en hög mysfaktor.

Ha sittmöbler och spegel i sovrummet

För att ditt sovrum ska vara så välkomponerat som möjligt, så bör den ha mer än bara en säng. Satsa gärna på ett par sittmöbler, som en pall eller stolar. Dessa är även bra för att hänga dina kläder på då du ska sova. Har du plats för det, satsa gärna på en fin fåtölj. Sedan kan du även ha sängbord, någon byrå samt en helkroppsspegel.