Bli en bra airsoft sniper

Kanske det är så att du har spelat airsoft ett bra tag? Då kan det vara roligt att testa på olika roller. Att bli en bra spelare inom airsoft, det kräver ju en del tid och övning, samt att du även behöver vara taktisk samt ha bra utrustning. Airsoft guns och annan bra utrustning kan du hitta på Guncity. Om det är så att du vill testa på rollen som sniper, så ska du här få lite bra tips och råd. 

Som sniper är du en krypskytt som verkar i det dolda så att säga. Det handlar om att kunna gömma dig på ett bra sätt samt sätta skotten och sänka dina motståndare. Sedan finns det så klart olika sätt att vara sniper på. En del föredrar att röra på sig en hel del, andra ligger stilla och väntar in rätt skottläge.

Det är viktigt att du ser till att vara bekväm med olika skjutställningar. Det så att du kan använda dig airsoft gun på flera sätt. Se till att öva på att skjuta i olika positioner och ställningar. Det är ju en del stillasittande, som kan göra dig stel. Men du måste kunna snabbt inta rätt skjutställning när det är dags.

Du bör även öva på den mentala biten. Som sniper så ska du verka ytan att synas och det krävs en del tålamod att vara still på en och samma plats länge. Om du är mer av typen som vill skjuta ofta och mycket, så kanske sniper inte är din grej.

Bra saker att öva på

Om du vill vara en bra sniper, så är det viktigt att du är bra på att skjuta med dina airsoft guns. Du bör även kunna skjuta på rätt avstånd. Är det för långt avstånd, så riskerar du att missa målet samt avslöja din egen position. Men tänk även på att respektera säkerhetsavståndet. Se också till att öva på att röra dig obemärkt ute och håll dig lågt nere. Du bör röra dig långsamt samt se till att hålla koll på dina fiender. Du bör undvika att göra sidoförflyttningar nära fienden. 

Se även till så att du jobbar upp en bra kommunikation med ditt lag. Det kan vara bra att ha bestämda fraser för olika saker.

Du bör även se till att öva ofta med ditt vapen. Du bör vara bekväm med att använda det samt känna till din bössa på bra sätt. Det är bra att öva att skjuta på olika avstånd samt även i olika miljöer och med olika vindstyrkor. 

Välj rätt utrustning

Som sniper är det viktigt att ha rätt sorts airsoft guns att använda dig av. Det finns olika vapen som passar bra för en sniper samt även sikten och ammunition. Det kan vara värt även att satsa på en bipod, som gör dig mer träffsäker. Se även till att ha rätt skyddsutrustning samt bra kamouflage. På Guncity hittar du bra vapen, skyddsutrustning samt även en hel del andra bra tillbehör du kan behöva.