Så får du sminkbasen att hålla

Det kan kännas knepigt att få till den där perfekta basen som ska hålla hela dagen. Dock är det inte så svårt som du tror. Det som är hemligheten bakom att få till en bra och naturlig bas, det är att du skapar en bra och vårdande hudvårdsrutin. Du bör satsa på att återfukta huden samt använda dig av en bra foundation och primer. Ett bra alternativ är att välja BB cream foundation som är foundation, primer och fuktighetscreme i en enda produkt. 

Återfukta huden

Att ta hand om din hy är viktigt och den bör boostas med fukt. Du kan förvisso välja att använda dig av en BB cream foundation, men om du inte gör det, så se till att återfukta din hud med ansiktsserum så väl som en skyddande ansiktskräm och återfuktande ögonkräm.

Grunda med en bra primer

Det är viktigt att ha en bra grund, så att du ska få det där snygga slutresultatet du är ute efter. Du kan använda en BB cream foundation eller så tar du en vanlig primer att börja med. En primer är bra att ha före en vanlig foundation. Den ser till att jämna ut din hud samt att den dämpar rodnader och ger även din hud en slätare struktur. 

Se till att välja en primer som är anpassad för just din hudtyp. Har du en hud som är torr, så använd en återfuktande primer. Du med fet hy, använd en primer som mattar ner huden. 

Jämna ut med hjälp av en foundation

Om du inte använt en BB cream foundation, utan tagit vanlig primer, fortsätt då med en foundation. Viktigt är att tänka på att ha rätt nyans så väl som rätt formula på den. Sedan även bra redskap att applicera den med. Om det är så att du vill att det ska bli ett helt täckande resultat, använd då en flytande foundation.  

Annars är en BB cream foundation ett bra val, då den ger lättare täckning samt att den även vårdar din hud och ger den en viss lyster. 

Täck med hjälp av en concealer

Om det är så att du har vissa områden som behöver täckas lite extra, så kan det vara värt att även använda dig av en concealer. Den kan användas för att få bort mörka ringar under ögonen samt även för att få bort röda områden eller finnar. Se till så att du väljer rätt nyans på din concealer. Den ska smälta in bra tillsammans med din foundation samt även din egen hudton. 

Fixera med puder

Det sista steget i en bra sminkbas, det är att fixera det du har gjort. Det kan du göra med ett transparent löspuder. Med hjälp av pudret så kan du då fixera alla de underliggande produkterna så att din makeupbas håller sig snygg hela dagen och även kvällen.

Om du känner att du vill fixera makeupen en del till så kan du avsluta med att spraya en settingspray över hela ditt ansikte. Den återfuktar huden samt gör att ditt smink smälter ihop fint. Den förhindrar även att den flagar under dagen.