Förbättra din ekonomi med ett samlingslån

Kanske det är så att du sedan innan sitter med flera små lån och krediter, avbetalningskonton, kontokrediter och kreditkort. Dessa tillsammans kan göra att du betalar tusentals kronor varje månad, utan att skulden direkt sjunker. Många gånger har ju dessa mindre lån en ganska hög ränta samt kort återbetalningstid. För att göra din ekonomi bättre så kanske det är läge att samla lån. Idag finns det flera långivare som erbjuder så kallade samlingslån. Dock är det oftast bäst att söka ett sådant lån via en låneförmedlare. Det eftersom du då kan få flera förslag och själv välja den som har bäst ränta och villkor. 

Många fördelar med att samla lån

Det finns många fördelar för dig att samla lån. Det om du har många små krediter och lån som kostar dig en massa pengar. Ett samlingslån innebär att du lånar en större summa pengar, för att betala av alla de små lånen med. Detta större lån brukar ha en mycket lägre ränta, samt längre avbetalningstid. Många gånger kan du fylla i önskad återbetalningstid, som brukar ligga på 1–20 år. Tack vare lägre ränta samt längre återbetalningstid, så brukar det göra att du får en lägre månadskostnad.

En annan fördel med att samla dina lån, det är att du då kan få en bättre ordning på din ekonomi samt en bättre överblick. När man har många små krediter och lån så är det inte så enkelt att ha bra koll på alla avgifter, alla räntor med mera. Genom att samla lånen, så får du sedan endast ett lån att ha koll på och betala av på.

Ansöka om ett samlingslån

Det finns två sätt du kan ansöka om ett samlingslån på. Antingen så väljer du en bank som erbjuder denna form av lån och söker hos dem direkt, eller så vänder du dig till en låneförmedlare. Fördelen med det sistnämnda alternativet är att en låneförmedlare oftast samarbetar med 30 banker eller fler. De skickar ut din förfrågan till alla de bankerna, som sedan kan välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. Det är ett bra sätt att jämföra olika lån på. En ansökan är inte heller bindande, så tycker du inte att något av de erbjudanden du får är bra, så kan du tacka nej.

Innan du ansöker om ett samlingslån så kan det vara bra om du går igenom vad det är du har för skulder idag. Det så att du vet hur mycket pengar du behöver låna för att täcka dessa. Dock är det så att oftast finns det max summa om 600 000 kr att ansöka om. Har du skulder över denna summa, så kan du ansöka om ett lån att börja med, för att vänta ett tag och sedan testa att ansöka igen.

Den bank du sedan väljer de kan antingen betala ut den summa du blir beviljad, eller så kan de ha det som kallas för lösenkrav. Ett lösenkrav innebär att det är då banken som löser skulderna åt dig direkt.